5.2.2012

Presidentinvaalit

Suomen tasavallan presidentiksi valittiin Sauli Niinistö (02/2012). Sauli on oikeistopuolueesta (Kokoomus), äänestysprosentti jäi melko alhaiseksi (69%). Suomessa ja euroopassa on meneillään mielenkiintoinen tilanne. Suomessa eu:n kannatus on noin 50/50. Suurimmat kannattajat löytyvät poliitikoista. Matkailijalle yhteinen valuutta ainakin tuo helpotusta. 

Suomen tasavallan vanha (ennen eu:a) järjestelmä perustui melko korkeille veroille, mutta niillä kustannettiin yhteistä hyvää. Kuten koulutusjärjestelmä. Nyt se kaikki puretaan eu:n alttarille, koska yhä pienenevällä kansalla ei ole varaa laskujen kasvaessa. Suomalaiset ovat perinteisesti melko edistyksellistä väkeä ja täällä on tarve tehdä muutoksia, mutta harkiten. Eu vastustus voi johtua siitä, että muutoksia on  tullut liian tiheään ja liian suurina annoksina. 

Suomen kansa on kuitenkin melko ikääntynyttä ja vanhempi polvi muistaa miten Suomelle sodittiin itsenäisyys. Koti, uskonto ja isänmaa ovat edelleen arvoja, joihin eu muutokset eivät vastaa.

Jos tahdot nähdä Suomen sellainena kuin se rakennettiin viimeisen sodan jälkeen, niin pidä kiirettä. Se muuttuu parhaillaan eu muottiin sopivaksi.

Vaalien äänestystuloksen näet tästä linkistä